Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Sanatate & nutritie » Reguli in alimentatie » Cum combinam corect fructele - tabel de printat

Cum combinam corect fructele - tabel de printat

Cum combinam corect fructele - tabel de printat

Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca fructele sunt diferite din punct de vedere al aciditatii, motiv pentru care ar trebuii sa fie combinate tinand cont de anumite reguli.

Foarte important este sa tineti cont de aspectul ca fructele trebuie consumate separat de alte alimente, adica cu 30 de minute inainte de masa sau cu cel putin o ora dupa masa.

De exemplu, fuctele acide in combinatie cu fructele dulci pot cauza o serie de probleme la nivelul digestieie daca e vorba de un sistem digestiv mai sensibil. Pe de alta parte, unele fructe sunt digerate mai rapid de catre organism, motiv pentru care nu ar trebui combinate cu fructele care se digera mai greu sau care solicita intr-un alt mod sucul gastric. 

E bine de stiut, ca fiecare organism este diferit, si ca atare se poate adapta mai bine sau mai putin bine la diferitele combinatii de alimente. Tabelul de mai jos prezinta reguli generale, statistic valabile si are un rol orientativ  putand fii folosit ca si ghid atunci cand intentioati sa combinati fructele in alimentatia copiilor, si nu numai.

Prezentul tabel fost intocmit cu ajutorul d-nei nutritionist-dietetician Maria Varga, si il puteti printa apasand pe imaginea de jos pentru a-l avea intotdeauna la indemana.

tabel combinare fructe

Maria Varga

Maria Varga

nutritionist-dietetician

Un om si un nutritionist apreciat de multe persoane,ce isi practica meseria cu pasiune avand o dorinta reala de a-si ajuta semenii. Si nu in ultimul rand o mamica preocupata de sanatatea fetitei ei, dar si a copilasilor din jur.

maria.varga@nutritionist-dietetician.ro

www.nutritionist-dietetician.ro

Ti-a placut acest articol? Poate le place si prietenilor tai!
 
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

1 comentariu
Anonim
Anonim in 15.04.2019
In tabelul de "sub acide" avem desen de zmeură și scris căpșuni In tabelul de "acide" avem desen de căpșuni și scris vișine. Va rugam sa ne scoateți din nebuloasă
Comentariu folositor?Da(0) / Nu(0) - Raspunde | Raporteaza
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >