Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Sanatate & nutritie » Bine de stiut » Apa are memorie

Apa are memorie

de Alexandra Bortes
Apa are memorie

Cu toti stim cat de importanta este apa pentru organismul nostru si cat de multe beneficii poate determina asupra dezvoltarii copilului din punct de vedere fizic si psihic, insa cercetarile recente sustin faptul ca acest lichid de care avem nevoie pentru a supravietui are memorie. Ei bine, luand in considerare ca dorim sa iti prezentam cat mai multe informatii, utile pentru cresterea copilului tau, iti vom prezenta aceasta teorie si experimentele care o sustin. 

Aceasta idee a pornit de la intrebarea: “de ce apa este singura substanta de pe Pamant care se poate regasi in toate cele 3 stari: gazoasa, lichida si solida” si “de ce este singura care isi schimba densitatea in functie de atingerea punctului de fierbere (100 grade Celsius)” ? Ei bine, mari cercetatori precum Vladimir Voiekov (Rusia), Allois Gruber (Austria), Rastum Roy (SUA), Martin Chaplin (Marea Britanie), Emoto Masaru (Japonia) sustin ideea conform careia apa are memorie si ca ea poate reactiona la diversi factori externi.

Conform cercetarilor realizate de diversi savanti din intreaga lume, apa are capacitatea de a receptiona si inregistra orice influenta exterioara, amintindu-si informatiile stocate in memorie. Pe masura ce apa inregistreaza informatiile primite in urma contactului cu alte structuri, ea dobandeste diverse proprietati, cu toate ca compozitia sa chimica ramane neschimbata.

Memoria apei este sustinuta de faptul ca structura sa este determinata de modul in care sunt organizate moleculele, care se grupeaza apoi in grupuri moleculare cunoscute sub denumirea de clusteri. Cercetatorii considera ca acesti clusteri actioneaza precum celulele de memorie, astfel incat apa poate inregistra activitatea din jurul ei si poate retine informatiile receptate. Acestia au demonstrat faptul ca in fiecare celula de memorie a apei se pot regasi 440.000 unitati informationale. Rastum Roy considera ca structura moleculara este defapt alfabetul apei, care trebuie inteles si interpretat.

Afirmatia conform careia apa poate recepta informatii este sustinuta de diverse exemple, prezentate in diverse momente ale istorie. De exemplu, in perioada anilor 1965, in Asia de Sud-Est, intr-un laborator militar secret, un grup restrans de cercetatori s-au intalnit pentru a produce arme de distrugerea in masa bazata pe proprietati bacteriologice. Brusc, sedinta respectiva a fost anulata din cauza faptului ca savantii respectivi au inceput sa se simta rau, motiv pentru care au fost internati toti de urgenta.

Problema a aparut in momentul diagnosticarii deoarece nici unul dintre savanti nu consumasera nimic doar apa din carafa, care in urma analizelor a iesit curata. Asadar, acest caz a fost inchis negasind motivul pentru care toti participantii la sedinta respectiva au prezentat simptomele unei intoxicatii, fara a consuma totusi vre-un aliment.

O alta teorie privind structura apei este cea prezentata de Konstantin Korotkov, care afirma ca diverse obiecte, campuri magnetice sau electrice, respectiv emotiile umane pot influenta structura apei. In urma unor experimente (in care un grup de oameni trebuia sa transmita ganduri pozitive sau negative catre un borcan cu apa, astfel incat sa fie inregistrat modul in care a reactionat apa la aceste emotii) s-a demonstrat faptul ca structura apei s-a schimbat in functie de emotiile participantilor. Asadar, concluzia acestui experiment a fost ca iubirea si sentimentele pozitive maresc nivelurile energetice ale apei, in timp ce ura si emotiile negative ii micsoreaza energia.

Doctorul Emoto a demonstrat in experimentele sale ca emotiile si bioenergia umana influenteaza strctura moleculara a apei, fapt ce s-a putut observa la o analiza atenta a lichidului. Asadar, apa care a fost expusa la ganduri pozitive avea forme frumoase si oarecum simetrice, in timp ce cea care a fost supusa sentimentelor negative, la microscop a avut o forma asimetrica, chiar ciudata.

Pentru a putea obtine mai multe informatii cu privire la acest subiect controversat, te invitam sa vizionezi acest documentar si sa ne impartasesti parerea ta.

https://youtu.be/59iuelCL0MQ

Ti-a placut acest articol? Poate le place si prietenilor tai!
 
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >