Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Bauturi » Lapte de soia

Lapte de soia

15-30min
Durata
9-12 luni
Varsta
1
Ingrediente
fara foc
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 1 ceasca soia ecologica uscata
  • apa

Mod de preparare

Inainte de prepararea laptelui, boabele uscate de soia trebuie lasate la rehidratat, in apa rece, pentru cel putin 12 ore. Daca afara este foarte cald, iti recomandam sa pui bolul in frigider pentru a evita ca acestea sa fermenteze.

Pentru inceput, soia rehidratata se fierbe pentru 2 minute. Pune apoi soia in blender si adauga apa (la 1 parte de soia se adauga 4 parti de apa – parti de volum, nu greutate). Mixeaza pentru 1-2 minute, pana cand obtii o pasta.

Urmeaza sa strecori compozitia obtinuta printr-un tifon sau printr-o sita speciala pentru lapte. Aseaza tifonul sau sita peste o oala si strecoara compozitia.

Laptele obtinut se fierbe timp de 20 de minute. Pentru aroma si gust poti adauga in lapte 1 baton de vanilie, 1 lingurita de cocos sau jumatate de mar. Daca folosesti cocos, nu uita sa mai strecori laptele inca o data dupa ce acesta s-a racit.

Pasta ramasa poate fi folosita fie in prepararea unui fel de mancare, fie pe post de faina daca este uscata.

Inainte de servire, laptele de soia poate fi indulcit folosind curmale rehidratate sau o cantitate mica de miere, in functie de varsta copilasului.

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Lapte de migdaleLapte de migdaleLapte din nuca si seminteLapte din nuca si seminteLimonada cu pepene rosu si capsuniLimonada cu pepene rosu si capsuni
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >