Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Deserturi » Serbet de dovleac

Serbet de dovleac


Durata

Varsta
1
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 1/2 dovleac dulce
  • 2 si 1/2 cani lapte
  • 4-5 linguri sirop de artar
  • 1 pastaie vanilie
  • scortisoara, nucsoara, cuisoare

Mod de preparare

Pentru pregatirea serbetului ai nevoie de dovleac copt. Daca nu ai copt inca dovleacul, taie-l in jumatate, curata-l de seminte si pune-l la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru a fi copt, dovleacul trebuie sa stea in cuptor aproximativ 40-50 de minute, la 180-200 grade C.

Scoate miezul de dovleac copt din coaja si mixeaza-l bine, pana cand obtii un pireu pufos si cremos.
Pune intr-o tigaie adanca laptele, siropul de artar si dovleacul si pune tigaia pe aragaz, la foc mediu.

Lasa compozitia sa dea in clocot, timp in care amesteci din cand in cand si adauga apoi scortisoara, extractul de vanilie, nucsoara si un praf de cuisoare.

Redu apoi focul si, amestecand continuu, lasa compozitia inca 1 minut pe aragaz. Ia apoi tigaia de pe foc si las-o sa se raceasca. Dupa ce poate fi atinsa fara a te arde, toarna compozitia obtinuta intr-o caserola si pune-o la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Scoate caserola din frigider si pune-o la congelator pana cand ai obtinut un serbet delicios! Daca ai acasa o masina speciala pentru facut inghetata, poti sa o folosesti conform instructiunilor acesteia.

Pofta buna!

 

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Jeleuri de capsuniJeleuri de capsuniClatite din bananeClatite din bananeBudinca dulce din orezBudinca dulce din orez
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >