Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Deserturi » Jeleuri uscate din fructe

Jeleuri uscate din fructe

10min
Durata
12+ luni
Varsta
1
Ingrediente
fara foc
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 1 kg de capsune
  • indulcitor optional

Mod de preparare

Pentru ca imi place sa evit sa le dau copiilor dulciuri din comert, am incercat vara aceasta o reteta pe care o incercase iarna trecuta cu gemul de prune si a fost un hit pentru toti cei din casa.

Asadar, de data aceasta am profitat de fructele de sezon (in speta avem capsuni, insa am incercat ulterior si cu piersici si a iesit lafel de bun).

Am spalat bine capsunele si le-am indepartat coditele, dupa care le-am pus la blander fara sa mai adaug nici un fel de lichid sau indulcitor. Daca considerati ca e cazul sa mai indulciti compozitia, acum este momentul sa adaugati indulcitorul. Capsunele folosite de mine au fost cat se poate de autentice, dulci, zemoase si parfumate, si parca mi-a parut un pic rau ca nu le mancam atunci crude. Dar, tinand cont ca am luat mai multe ca sa avem si de mancat si de experimentat, am continuat sa pregatesc surpriza pentru cei mici.

Odata ce capsunele au devenit piure, puteti sa turnati direct din vasul blanderului, pe tavile deshidratorului pe care le-ati tapetat in prealabil cu hartie de copt.
Turnati piureul pe tavi intr-un strat foarte subtire si uniform astfel incat sa se poata deshidrata cat mai repede. Am setat deshidratorul pe temperatura de 40 de grade si le-am lasat in prima zi opt ore si in a doua zi inca aproape alte opt ore.

In cazul in care nu aveti deshidrator, puteti incerca sa va folositi de aragaz daca lasati focul pe minim lasand in acelasi timp usa cuptorului intredeschisa cu ajutorul unei linguri de lemn. Si in acest caz procedeul va dura cateva ore si va trebui sa verificati regulat stadiul de deshidratare.

In loc de capsuni puteti folosi zmeura, mure, piersici, caise, sau orice alt fruct care va surade.

Jeleurile obtinute le puteti pastra la frigider in borcanel o perioada lunga de timp.

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Budinca dulce din orezBudinca dulce din orezBudinca de tapioca si capsuneBudinca de tapioca si capsuneCustard cu cireseCustard cu cirese
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >