Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Deserturi » Jeleuri de capsuni

Jeleuri de capsuni

10min
Durata
12+ luni
Varsta
1
Ingrediente
la foc
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 3 cani capsuni sau alte fructe asemanatoare
  • 10 linguri cu varf praf de tapioca

Mod de preparare

Reteta asta este atat de simplu de facut si are un succes enorm la cei mici.

Incepeti prin a spala fructele si a le mixa in blander pana obtineti o pasta mai mult lichida. Probabil daca folositi un blander cu capac va fi nevoie sa adaugati un pic de apa la inceput ca sa inceapa sa se mixeze fructele bine. Odata mixate fructele, ar trebui sa rezulte circa 500 ml.

In functie de cat de de dulci sunt capsunele sau alte fructe pe care le folositi, puteti sa adaugtai si un indulcitor daca credeti ca astfel micutii vor fi mai incantati. Nu adaugati insa miere, pentru ca aceasta combozitie va trebui adusa la punctul de fierbere si mierea nu trebuie incalzita peste 40 de grade.

Adaugati 10 linguri cu varf de praf de tapioca peste fructele mixate si mai dati drumul un pic la blander pana se omogenizeaza intreaga compozitie. Turnati compozitia rezultata intr-o cratita medie asezata pe foc mic si incepeti sa amestecati. Va trebui sa amestecati bine pentru ca tapioca va incepe imediat sa devina vascoasa si odata ce incepe sa fiarba va fi de-a dreptul ca o gelatina usor lichida care atunci cand amesteci se lipeste de lingura de lemn si cand ridici lingura se ridica si compozitia de poti vedea si fundul cratitei. Va trebui sa amestecati 7-8 minute dupa ce a inceput sa fiarba. Puteti sa incercati sa gustati sa vedeti daca a disparut gustul fainos dat de tapioca, si daca constatati acest lucru, puteti opri focul.

Intrega compozitie trebuie turnata imediat intr-un vad de iena cu fundul mai larg, sau o tava medie si sa o nivelati bine. Ideea este sa se formeze un strat uniform de aproximativ 1 cm inaltime astfel incat sa se intareasca corespunzator si sa fie usor de taiat cu ajutorul formelor pentru biscuiti.

Onoarea de a taia formele le-a revenit piticilor mei dupa ce vasul a stat circa 4 ore in frigider.

Pe langa ingredientele principale mentionate mai sus puteti sa adaugati si alte suplimente sau superalimente. Eu de exemplu mai adaug putin praf probiotic sau uneori pulbere Macca. Va faceti de cap dupa cum credeti.

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Crema de dovleac dulceCrema de dovleac dulceJeleuri uscate din fructeJeleuri uscate din fructeTort raw cu lime si lamaieTort raw cu lime si lamaie
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >