Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Deserturi » Biscuiti din ovaz

Biscuiti din ovaz


Durata

Varsta
1
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 2 cani fulgi de ovaz
  • 1/2 cana nuca de cocos uscata
  • 1 cana curmale
  • 2 linguri seminte chia
  • 3/4 cana pireu de mere neindulcit
  • 2 linguri ulei de cocos
  • scortisoara
  • vanilie

Mod de preparare

Inainte de preparare, scoate samburii din curmale si taie curmalele bucatele, dupa care lasa-le in apa pentru 1:30-2 ore.

Marunteste, folosind robotul de bucatarie, fulgii de ovaz, nuca de cocos si semintele de chia. Dupa ce le-ai maruntit adauga peste ele un praf de scortisoara. Pune compozitia uscata intr-un bol separat.

Urmeaza sa amesteci ingredientele umede. Pune in robot pireul de mere, uleiul de cocos, curmalele si extractul de vanilie. Mixeaza pana cand obtii o pasta pufoasa.

Amesteca pasta cu amestecul uscat, bine, folosind o lingura. Asigura-te ca obtii o compozitie omogena la sfarsit, chiar daca mai exista bucati mai mari de curmale.

Pentru copt ai nevoie de o tava acoperita cu hartie de copt. Folosind o lingura, formeaza biscuiti si pune-i in tava. Poti intinde aluatul folosind o furculita deoarece, datorita compozitiei, acesta nu se va intinde la fel de usor ca celelalte tipuri de aluat.

Lasa tava in cuptor la temperatura mica pentru 1-2 ore, pana cand observi ca biscuitii s-au inchis la culoare si ai devenit crocanti.

Biscuitii se pot pastra la loc uscat si racoros 2-3 saptamani, dar stim sigur ca nu vor rezista atata timp caci sunt deliciosi!

Pofta buna!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Turta dulce fara glutenTurta dulce fara glutenClatite fara gluten cu flori de salcamClatite fara gluten cu flori de salcamInghetata pe bat cu capsuniInghetata pe bat cu capsuni
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >