Cartofi cu telemea la cuptor
Durata
Varsta
Ingrediente
Metoda
- 4 cartofi albi
- 3 linguri bio
- 3 linguri faina
- 1 si 1/2 cana lapte
- 1 cana branza telemea
- boia dulce
- sare himalaya
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 250 grade C si pregateste-ti un vas de yena in care sa gatesti cartofii.
Curata cartofii, spala-i bine si taie-i felii. Apoi pune untul intr-o tigaie si topeste-l. Adauga faina si amesteca bine. Lasa compozitia pe foc pentru 1 minut, apoi adauga laptele si amesteca bine. Asezoneaza cu sare.
Lasa sosul la foc mediu, pentru 6-7 minute, amestecand din cand in cand. Apoi adauga jumatate din branzica telemea razalita. Amesteca si mai lasa compozitia pe foc pentru 2-3 minute.
Unge vasul de yena cu putin unt si pune in acesta jumatate din cartofii taiati. Apoi toarna peste acestia jumatate din sosul obtinut. Presara branzica peste sos si acopera cu un alt strat de cartofi. Toarna sosul ramas si presara branzica ramasa.
La final, presara boia dulce peste cartofi. Baga vasul de yena in cuptor pentru 60-70 de minute. Apoi scoate-l si verifica daca s-au copt cartofii. Daca nu, mai lasa-i in cuptor cat consideri ca este necesar.
Pofta mare!



Videouri utile vezi toate videourile
SANATATE SI
NUTRITIE
Intrebari comunitate
de florentina73 pe 19.01.2021
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
de user_13615 pe 23.12.2020
1 raspunsuri | raspunde la intrebare
Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim