Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Garnituri » Cartofi cu telemea la cuptor

Cartofi cu telemea la cuptor


Durata

Varsta
2
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 4 cartofi albi
  • 3 linguri bio
  • 3 linguri faina
  • 1 si 1/2 cana lapte
  • 1 cana branza telemea
  • boia dulce
  • sare himalaya

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 250 grade C si pregateste-ti un vas de yena in care sa gatesti cartofii.

Curata cartofii, spala-i bine si taie-i felii. Apoi pune untul intr-o tigaie si topeste-l. Adauga faina si amesteca bine. Lasa compozitia pe foc pentru 1 minut, apoi adauga laptele si amesteca bine. Asezoneaza cu sare.

Lasa sosul la foc mediu, pentru 6-7 minute, amestecand din cand in cand. Apoi adauga jumatate din branzica telemea razalita. Amesteca si mai lasa compozitia pe foc pentru 2-3 minute.

Unge vasul de yena cu putin unt si pune in acesta jumatate din cartofii taiati. Apoi toarna peste acestia jumatate din sosul obtinut. Presara branzica peste sos si acopera cu un alt strat de cartofi. Toarna sosul ramas si presara branzica ramasa.

La final, presara boia dulce peste cartofi. Baga vasul de yena in cuptor pentru 60-70 de minute. Apoi scoate-l si verifica daca s-au copt cartofii. Daca nu, mai lasa-i in cuptor cat consideri ca este necesar.

Pofta mare!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Cartofi prajiti la cuptorCartofi prajiti la cuptorPiure de cartofi cu hummusPiure de cartofi cu hummusPiure cu pui si caisePiure cu pui si caise
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >