Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Garnituri » Bilute din cartofi si peste

Bilute din cartofi si peste


Durata

Varsta
0
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 2-3 cartofi albi potriviti
  • 200g file ton
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 3-4 linguri pesmet

Mod de preparare

Curata cartofii si spala-i bine. Taie-i apoi cubulete si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare.

Dupa ce s-au fiert, cartofii trebuie pasati pana cand devin pasta. Poti sa-i pasezi cu furculita sau sa-i pui in robotul de bucatarie. Pestele trebuie sa fie maruntit (fie in masina de tocat, fie in robotul de bucatarie) impreuna cu usturoiul.

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pune intr-un bol cartofii, pestele si usturoiul. Amesteca bine, dupa care adauga 1 ou si sare dupa ochi sau gust. In final este important sa obtii un amestec omogen, deci nu ezita sa-i folosesti mainile pentru a amesteca.

Intr-un bol separat, bate un ou si pregateste-ti o masa de lucru astfel: intr-un capa bolul cu amestecul din cartofi si peste, dupa bolul cu ou, dupa un bol cu pesmet, iar in celalalt capat o tava tapetata cu hartie de copt.

Formeaza bilute din compozitia de cartofi si peste, trece-le prin ou, pesmet si aseaza-le frumos in tava pe care ai pregatit-o. Pune apoi tava cu bilutele la cuptor, pentru aproximativ 30-40 de minute, pana cand observi ca acestea au capatat o culoare frumoasa aurie.

Bilutele se servesc cu sos proaspat de iaurt sau cu sos de lamaie.

Pofta buna!

 

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Cartofi cu telemea la cuptorCartofi cu telemea la cuptorCartofi rumeniti la cuptorCartofi rumeniti la cuptorCel mai bun piure de cartofiCel mai bun piure de cartofi
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >