Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Feluri principale » Risotto cu pui si ciuperci

Risotto cu pui si ciuperci


Durata

Varsta
2
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 2 cepe mici
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cana orez pentru risotto (aproximativ 880g)
  • 500g piept de pui
  • 200g ciuperci proaspete
  • 2.5 l supa de legume sau apa
  • 40g unt
  • 1/2 cana ulei de cocos
  • cimbru
  • parmezan (optional)
  • sare de himalaya
  • piper

Mod de preparare

Curata ceapa, usturoiul si ciupercile si spala-le sub un jet de apa rece. Marunteste apoi ceapa si usturoiul si taie ciupercutele cubulete mici.

La fel ca de fiecare data cand pregatesti mancarica si folosesti carne, spala bine pieptul de pui si curata-l de piele. Taie-l apoi cubulete.

Pune intr-o oala supa de legume si las-o sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, da focul mic si las-o in continuare pe aragaz. Daca folosesti apa, adauga in aceasta 1/2 lingurita sare de himalaya.

Pune intr-o tigaie untul si 2 linguri de ulei de cocos si pune tigaia pe foc. Adauga apoi ceapa si las-o sa se caleasca, dar nu sa se rumeneasca. Pune peste orezul si 1 lingurita de cimbru si amesteca bine, timp de 1 minut, pana cand observi ca boabele de orez au devenit translucide.

Adauga jumatate de cana de supa de legume peste orez si amesteca bine, cu o lingura de lemn, pana cand apa a fost absorbita in totalitate.

Continua sa adaugi acceasi cantitate de supa de legume si sa amesteci. Nu adauga urmatoarea parte de supa pana cand nu observi ca lichidul adaugat anterior a fost absorbit in totalitate.

Dupa ce ai adaugat ultima parte de supa, amesteca bine si lasa orezul sa se gateasca, pana cand ai obtinut un risotto cremos si pufos.

Pune uleiul ramas intr-o tigaie si pune tigaia pe foc. Adauga puiul si amesteca pentru 4-5 minute, pana cand acesta incepe sa isi schimbe culoarea.

Adauga apoi ciupercutele taiate si usturoiul. Lasa compozitia pe foc pana pentru alte 5 minute, suficient ca ciuperculete sa se caleasca si puiul sa fie bine gatit.

Pune apoi puiul peste orez, presara parmezan daca puiul tau il agreaza si amesteca. Asezoneaza cu sare de himalaya si piper si serveste risotto-ul cu pui si ciupercute cu toata familia!

Pofta mare!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Piure din piept de curcan, morcovi si cartofiPiure din piept de curcan, morcovi si cartofiMini pizza cu vineteMini pizza cu vineteChiftelute delicioase de cartofiChiftelute delicioase de cartofi
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >