Paste cu sos de spanac
Durata
Varsta
Ingrediente
Metoda
- 50 g paste integrale
- 200 g spanac proaspat ( sau 100g spanac congelat)
- 1 catel usturoi
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri lapte
- 150 g cascaval sau branzica proaspata de vaca
- 2-3 frunze menta proaspata
- sare de mare neiodata
- piper
Mod de preparare
Pune pastele integrale la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Ca un mic truc, daca pastele tale se lipesc de obicei, poti adauga in apa in care fierb o lingura de ulei de cocos. Important este si sa amesteci din cand in cand. Dupa ce pastele s-au fiert scurge-le de apa.
Daca folosesti spanac proaspat, spala bine frunzele si pune-le intr-o oala cu apa. Lasa-le pe foc pana au dat in clocot pentru ca astfel spanacul isi va pastra proprietatie nutritive si va fi mai bun pentru puiul tau, decat daca l-ai lasa sa fiarba mai mult. Dupa ce a dat in clocot, scoate frunzele din oala, scurge-le usor de apa si pune-le sa se caleasca intr-o tigaie, intr-o lingura de ulei si impreuna cu un catel de usturoi zdrobit.
Daca folosesti spanac congelat, pune-l intr-o tigaie alaturi de catelul de usturoi zdrobit si lasa-l sa se caleasca pana cand nu mai exista parti congelate.
Pune apoi spanacul, frunzele de menta si laptele intr-un robot de bucatarie si toaca-le fin. Adauga la final cascavalul sau branzica si amesteca pana cand obtii un sos cremos.
Amesteca la final pastele cu sosul de spanac si mai presara putin cascaval sau branzica deasupra. Daca micutul tau este mai mare si este obisnuit cu mancarea condimentata, poti adauga putina sare in sos si un varf de piper praf.
Pofta buna!



Videouri utile vezi toate videourile
SANATATE SI
NUTRITIE
Intrebari comunitate
de user_13615 pe 23.12.2020
1 raspunsuri | raspunde la intrebare
Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim