Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Feluri principale » Nuggets de curcan cu sos de merisoare

Nuggets de curcan cu sos de merisoare

30-45min
Durata
12+ luni
Varsta
1
Ingrediente
la cuptor
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 0,5 kg piept de curcan dezosat
  • 3-4 catei de usturoi tocati foarte fin
  • o ceapa mica foarte fin tocata
  • 3/4 cana cu pesmet (il poti prepara chiar acasa, din paine neagra uscata si sfarmitata)
  • ulei de rapita sau alta grasime vegetala
  • jumatate de cana de sos de merisoare (il poti pregati chiar tu, din merisoare proaspete, suc de portocala si putin zahar brun)
  • sare de Hymalaya si piper rosu, dupa gust

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius si pregateste o hartie de copt unsa cu putina grasime vegetala.

Intr-un bol mare, "rasfata" pieptul dezosat de curcan cu bucatelele de usturoi si de ceapa, sarea si piperul. Taie apoi carnea in bucatele potrivite, de dimensiunea unui nuggets si tavaleste bucatile in pesmet (poti adauga o parte din fulgii de ceapa si de usturoi chiar in pesmet, daca doresti)

Pune cu grija bucatile de carne pe hartia de copt, stropeste-le cu putin ulei de rapita si da-le la cuptor.

Dupa aproximativ 10 minute, nuggets-urile trebuiesc intoarse pe cealalta parte si lasate la cuptor inca 7-8 minute.

Se serveste alaturi de o salata proaspata cu multe verdeturi si sosul de merisoare, care trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.

Pofta buna!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Macaroane cu branza si dovleacMacaroane cu branza si dovleacPui cu curry si cocosPui cu curry si cocosRisotto cu pui si ciuperciRisotto cu pui si ciuperci
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >