Mini pizza cu vinete
Durata
Varsta
Ingrediente
Metoda
- 2 vinete mari
- 2 rosii medii pentru sos sau sos de tomate
- 2 rosii medii pentru topping
- 1 bucata mozarella sau branza vegetala
- 1 mana de spanac tanar
- sare, piper si ierburi aromate pentru sos
Mod de preparare
Feliaza vinetele astfel incat sa obtii rondele de circa un deget grosime. Presara peste ele sare de Himalaya si da-le aproximativ 15 de minute la cuptor asezate pe o tava pe care ai asezat in prealabil hartie de copt. Posibil sa ai nevoie de 2 tavi.
In timp ce vinetele sunt la cuptor, trebuie sa te apuci de sos. In cazul in care perioada anului iti permite, te sfatuiesc sa faci un sos din dou rosii proaspete, un catel de usturoi, oregano, busuioc, sare si piper. Toate aceste ingrediente le pui la blander si le mixezi bine de tot.
Scoate tava cu vinetele din cuptor si intinde atent pe fiecare felie in parte cate o lingurita din sosul aromat de tomate. Adauga cate o felie de mozarella, o frunza de spanac peste care asezi cu grija o felie de rosie. Asa ornata, mini pizza va trebuia sa mai stea aproximativ 5-7 minute la cuptor.
E bine sa verifici constant cuptor ca vinetele sa nu se arda saubranza sa nu se topeasca prea tare. Ideea e sa verificati, si in functie de cuptor si ingredientele folosite, veti sti cand sunt gata de savurat.
Nota: Aceasta reteta am incercat-o atat cu mozarella din comert cat si cu mozarella vegetala facuta in casa si a iesit delicioasa de fiecare data. Poza din postare este cu mozarella vegetala.



Videouri utile vezi toate videourile
SANATATE SI
NUTRITIE
Intrebari comunitate
de florentina73 pe 19.01.2021
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
de user_13615 pe 23.12.2020
1 raspunsuri | raspunde la intrebare
Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim