Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Feluri principale » Mancare de orez cu pui

Mancare de orez cu pui


Durata

Varsta
3
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 6 pulpe de pui dezosate, fara piele
  • 2 cani orez cu bob lung alb, nefiert
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu potrivit
  • 60g pasta tomate
  • 200 g mazare (boabe sau pastai; se poate folosi si un mix de legume congelate)
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura ulei de cocos
  • patrunjel proaspat
  • sare de mare neiodata
  • piper, chimion
  • 3-4 cani apa

Mod de preparare

Pentru inceput curata legumele de coaja (unde este cazul), spala-le bine si taie-le cuburi. Pune ceapa, ardeiul, usturoiul si patrunjelul intr-un robot de bucatarile si marunteste-le bine.

Spala bine carnea de pui si taie pulpitele bucati potrivite. Asezoneaza apoi carnea cu sare si piper si caleste-o intr-o lingura de ulei de cocos pana cand se rumeneste putin (aproximativ 5-7 minute). Ia oala de pe foc si pune-o de o parte. Scoate carnea si las-o sa se odihneasca intr-o farfurie pana cand va trebui sa o gatesti mai departe.

In uleiul ramas, pune legumele maruntite si lasa-le pe foc mediu timp de 5 minute, suficient cat sa te imbete cu aromele lor. Adauga apoi 3 si 1/2 cani de apa, pasta de tomate si puiul si amesteca bine. Acum poti sa adaugi sare si piper dupa gust si un praf de chimion. Lasa mancarica la foc mediu timp de 10-12 minute.

Adauga mazarea (sau legumele congelate), caperele si orezul si amesteca bine. Lasa mancarica pe foc mare pana cand da in clocot, dupa care poti sa reduci focul la mediu sau chiar minim. Nu uita sa amesteci din cand in cand.

Oala trebuie lasata neacoperita pana cand nivelul apoi scade si ajunge la partea de sus a orezului. Acopera apoi oala cu un capac care sa nu permita scaparea aburului si lasa mancarica sa se gateasca alte 25-30 de minute. Daca nu ai un capac bun, poti sa acoperi oala cu un servet de hartie inainte de a pune capacul peste aceasta.

Dupa ce mancarica s-a gatit, las-o sa se odihneasca timp de 10 minute, fara foc, timp in care oala este acoperita de capac.

Pofta mare!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Perisoare cu smantanaPerisoare cu smantanaPui umplut cu broccoli si cascavalPui umplut cu broccoli si cascavalPiure de piersica, para si marPiure de piersica, para si mar
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >