Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Feluri principale » Macaroane cu branza si dovleac

Macaroane cu branza si dovleac


Durata

Varsta
3
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 3 cani dovleac dulce razalit
  • 500g macaroane
  • 1 si 1/4 cana apa
  • 1 si 1/2 cana lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 cana branza telemea
  • 1 cana branza ricotta
  • 1 lingura unt bio
  • 1/2 cana pesmet
  • sare himalaya

Mod de preparare

Pune dovleacul razalit, apa, laptele si usturoiul taiat marunt intr-o tigaie si pune-o pe aragaz, la foc mare. Dupa ce compozitia a dat in clocot, da focul mai mic, presara un praf de sare si lasa mancarica pentru 25 de minute pe aragaz.

Intre timp, pune pastele la fiert conform instructiunilor de utilizare. Apoi scoate-le din oala si lasa-le sa se scurga.

Apoi incalzeste cuptorul la 250 grade C.

Pune intr-un blender compozitia cu dovleac si lapte. Adauga iaurt si mixeaza bine, pana cand ai obtinut o compozitie omogena cremoasa. Adauga apoi branzeturile si mai mixeaza pentru alte 1-2 minute.

Unge un vas de yena cu unt si pune pastele in aceasta. Apoi adauga peste paste sosul obtinut si pune pastele la cuptor, pentru 10-15 minute. In ultimele 5 minute scoate vasul si presara peste paste pesmet.

Dupa ce pesmetul s-a rumenit putin, scoate vasul din cuptor.

Pofta mare!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Pui cu legumePui cu legumePaste cu Paste cu "sos de carne"Risotto cu rosiiRisotto cu rosii
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >