Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Feluri principale » Falafel la cuptor

Falafel la cuptor


Durata

Varsta
2
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 1 cana naut
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • chimen, coriandru (uscat)
  • 1 linguri ulei de cocos
  • sare de mare neiodata
  • piper

Mod de preparare

Nautul trebuie lasat in apa peste noapte. Dimineata, pune nautul in robotul de bucatarie si marunteste-l bine.

Curata ceapa si usturoiul si spala-le alaturi de ardei si patrunjel. Taie legumele cubulete si adauga-le in robotul de bucatarie, peste naut. Poti sa adaugi si frunzele de patrunjel sau acestea le poti marunti utilizand un cutit. Marunteste bine toate ingredientele. Daca observi ca amestecul obtinut este mai apos si nu se leaga, adauga si pesmetul.

In final, adauga un praf de chimen, coriandru si sare si piper dupa gust.

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Formeaza apoi bilute si aranjeaza-le frumos intr-o tava in care ai pus hartie de copt. Pune tava la cuptor si lasa bilutele sa se coaca pentru 15 de minute, dupa care scoate tava si intoarce bilutele.

Pune din nou tava la cuptor, pentru alte 15 minute sau pana cand observi ca bilutele au o culoare frumoasa aurie.

Falafelul se serveste cald sau rece, cu o salata sau un sos, dupa gust.

Pofta buna!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Quinoa cu legumeQuinoa cu legumeDovlecei cu smantanaDovlecei cu smantanaMini pizza cu vineteMini pizza cu vinete
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >