Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Feluri principale » Ciupercute umplute cu quinoa si cimbru

Ciupercute umplute cu quinoa si cimbru

30-45min
Durata
12+ luni
Varsta
2
Ingrediente
la cuptor
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 8-10 ciuperci bine curatate
  • grasime vegetala (ulei de rapita, de palmier etc)
  • 2 catei de usturoi taiat foarte fin
  • o lingurita de cimbru maruntit
  • sucul de la o jumatate de lamaie si coaja atent razuita
  • o cana mare de quinoa gatita
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Incepe prin a fierbe quinoa. Ai nevoie de jumatate de cana de quinoa cruda, peste care pui 200 ml apa si o dai la fiert pentru aproximativ 12-15 minute. Nu uita sa speli inainte cu grija boabele!

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si incepe sa cureti ciupercutele, sa inlaturi coditele si sa le tai marunt.

Pune palariile ciupercilor intr-o tava, asezoneaza-le cu sare de mare si piper, stropeste-le cu putin ulei de rapita si lasa-le la rumenit pentru 8-10 minute.

Adauga usturoiul, cimbrul, coaja de lamaie rasa si coditele de ciuperci intr-o tigaie incinsa si amesteca energic 2-3 minute. Cand aromele incep sa inunde bucataria, adauga quinoa fiarta si zeama de lamaie si amesteca bine.

Scoate tava cu ciupercute de la cuptor si adauga cu o lingurita cate putin amestec de quinoa in fiecare palarioara.

Da totul la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana ciupercile devin moi si suculente.

Acest minunat preparat se serveste alaturi de o salata proaspata.

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Piure de piersica, para si marPiure de piersica, para si marCartofi dulci cu branza feta si spanacCartofi dulci cu branza feta si spanacPiure din mango si merePiure din mango si mere
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >