Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Aperitive » Soricei din oua umplute

Soricei din oua umplute

15-30min
Durata
3+ ani
Varsta
1
Ingrediente
la foc
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 10 oua
  • 1 lingura unt bio
  • 3-4 linguri ricotta
  • 2-3 ridichi
  • boabe de piper negru
  • 3-4 fire patrunjel
  • sare de himalaya

Mod de preparare

Conform specialistilor, modalitatea prin care majoritatea dintre noi fierbem ouale este una gresita, care ne ofera rezultate nu tocmai potrivite. Galbenusul de ou fiert nu ar trebui sa aiba, la suprafata, culoarea gri-galbui cu care suntem obisnuiti, ci ar trebui sa fie portocaliu.

Iata cum poti sa fierbi ouale corect. Pune ouale in oala si pune peste ele apa cat sa le acopere. Pune oala pe aragaz, la foc mediu si cand observi ca apa da in clocot acopera oala cu un capac si opreste focul. Lasa ouale in apa pentru 12-13 minute, dupa care scoate-le din oala si pune-le sub un jet de apa rece.

Curata apoi ouale si taie-le in jumatati. Scoate galbenusul si pune-l intr-un bol. Adauga untul (asigura-te ca este moale sau chiar topit) si amesteca. Pune apoi ricotta si amesteca din nou. Daca ti se pare ca ai obtinut o compozitie prea groasa, poti sa adaugi putin ulei de masline sau apa.

Taie ridichii fasii si cateva bucatele din coditele de la patrunjel.

Umple apoi fiecare jumatate de ou cu o cantitate potrivita din compozitia obtinuta si pune ouale, cu partea umpluta in jos, pe farfurie.

Urmeaza acum sa formezi soriceii din oua. Cresteaza fiecare ou cu ajutorul unui cutit. Plaseaza acolo cate 2 feliute de ridichi, acestea fiind urechile soricelului.

Apoi foloseste boabe de piper negru pentru a obtine ochisorii. La final, infige cateva firicele din cozile de patrunjel pe post de mustacioare.

Gata, ai obtinut un platou delicios cu soricei care cu siguranta vor fi pe placul celor mici!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Lipii din faina integralaLipii din faina integralaCrostini cu branza de capra si cartofi dulciCrostini cu branza de capra si cartofi dulciChipsuri din legume radacinoaseChipsuri din legume radacinoase
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >