Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Aperitive » Banane pe bat

Banane pe bat

30-45min
Durata
3+ ani
Varsta
1
Ingrediente
la foc
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 4 banane
  • 1 tableta ciocolata neagra (peste 80% cacao)
  • 1/2 lingura ulei de cocos
  • 1/2 cana alune de padure sau migdale
  • betisoare pentru inghetata

Mod de preparare

Pune alunele sau migdalele la copt, pe o tava, pana cand pregatesti restul ingredientelor. Dupa ce s-au copt, marunteste-le bine. Apoi pregateste-ti o tava pe care ai pus hartie de copt. Nu este nevoie sa fie o tava pentru cuptor deoarece o vei utiliza doar pentru congelator.

Pune ciocolata la topit, intr-o oala speciala (poti utiliza, de exemplu, oala pentru fiert laptele). Daca nu detii o astfel de oala, pune intr-o oala normala apa (cat sa umple jumatate de oala) si deasupra ei o oala goala. Pune oalele pe aragaz, la foc mediu si pune ciocolata in oala de sus.

Amesteca din cand in cand, pana cand ciocolata s-a topit. Cand apa din oala de jos da in clocot, poti sa dai focul mai mic. Cand ciocolata este aproape topita, adauga uleiul de cocos si amesteca.

Taie bananele in jumatati. Infige in fiecare jumatate cate un betisor de inghetata si apoi curata bananele de coaja.

Trece fiecare banana prin ciocolata si apoi prin migdalele sau alunele maruntite. Plaseaza apoi bananele pe tava cu hartia de copt si introdu tava in congelator pentru 30 de minute.

Bananele pe bat pot fi servite imediat dupa preparare, sau pot fi pastrate in pungulite speciale pentru congelator, timp de 2-3 zile.

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Frigarui aperitivFrigarui aperitivToast cu avocado si ouToast cu avocado si ouMini tarte din dovlecelMini tarte din dovlecel
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >