Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Supe si Ciorbe » Supa crema de morcovi si mazare galbena

Supa crema de morcovi si mazare galbena


Durata

Varsta
2
Ingrediente

Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 225 g mazare galbena
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 3-4 morcovi potriviti
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g praz
  • 1,2 l supa de legume sau apa
  • 2 linguri crema de cocos (optional)
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Mazarea galbena se lasa in apa rece, la rehidratat, peste noapte, timp in care va creste in tihna.

Se iau morcovii fragezi si prazul aromat si se taie rondele. Ceapa si patrunjelul trebuie maruntite bine, iar usturoiul zdrobit astfel incat sa parfumeze cu aroma-i dulce mancarica.

Intr-o cratita mare pune la incins uleiul de palmier si, dupa ce incepe sa sfaraie, adauga morcovii, ceapa si usturoiul. Lasa-le sa se rasfete timp de 3-4 minute, dupa care adauga mazarea si prazul. Amesteca-le timp de 1-2 minute si linisteste-le cu apa sau cu supa de legume. Compozitia trebuie sa fiarba, dupa care este lasata sa se odihneasca la foc mic timp de 40 de minute.

Dupa ce s-a fiert, paseaza compozitia intr-un blender, adaugand treptat supa obtinuta. Presara la sfarsit cateva fasii de praz proaspat si patrunjel aromat, cat sa o imbeti cu aroma lor, daca puiutul tau nu este prea mic pentru a le putea consuma.

Pofta mare!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Supa de legumeSupa de legumeSupa de conopidaSupa de conopidaSupa colcannonSupa colcannon
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >