Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Culinar » Retete » Supe si Ciorbe » Supa crema de mazare cu ghimbir

Supa crema de mazare cu ghimbir

15-30min
Durata
12+ luni
Varsta
1
Ingrediente
la foc
Metoda
Voteaza
Nu a fost votat inca
Ingrediente
  • 500g mazare proaspata sau congelata
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ghimbir proaspat ras
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita chimen
  • 2 frunze de dafin
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 4-5 frunze de menta
  • sare de mare neiodata
  • piper

Mod de preparare

Curata ceapa si usturoiul si spala-le bine. Stoarce sucul de la lamaie apoi.

Pune in robotul de bucatarie usturoiul, ghimbirul, chimenul si 3 linguri de apa rece. Mixeaza bine, pana cand obtii o pasta.

Pune intr-o tigaie adanca uleiul de cocos si cand este incins pune frunzele de dafin si lasa-le pentru 30 de secunde. Adauga apoi ceapa si caleste-o pentru 1-2 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Adauga apoi pasta de usturoi si ghimbir si amesteca pentru alte 1-2 minute.

Dupa, adauga 4 cani de apa si lasa apa sa dea in clocot. In acel moment adauga mazarea si las-o sa se rasfete in apa pentru 7-8 minute.

Ia apoi tigaia de pe aragaz, scoate frunzele de dafin si adauga sare si piper dupa gust. Mixeaza compozitia (fie in blender, robot de bucatarie, sau utilizand mixerul de mana). Daca ai obtinut o compozitie mult prea groasa, mai adauga putina apa.

Pune supa crema in farfurii, adauga putin suc de lamaie si orneaz-o cu frunze de menta si un praf de chimen.

Pofta mare!

Ti-a placut aceasta reteta? Poate le place si prietenilor tai!
Supa crema de morcovi si mazare galbenaSupa crema de morcovi si mazare galbenaSupa crema de conopidaSupa crema de conopidaSupa crema de rosiiSupa crema de rosii
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >