Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Nume copii » Nume sfinti » Sfantul Prooroc Daniel

Sfantul Prooroc Daniel

Sfantul Prooroc Daniel

Sfantul Daniel, nascut din semintia lui Iuda, este cunoscut pentru credinta lui si pentru dragostea fata de Dumnezeu. Alaturi de cei trei tineri, Anania, Azaria si Misail, Daniel este luat rob in vremea lui Nabucodonosor si scapa de mai multe ori, prin minune, din incercarile de a fi omorat pentru ca refuza sa renunte la Dumnezeu.

Cine a fost si ce a facut Sfantul Daniel

Proorocul Daniel, unul din cei mari 4 prooroci ai Vechiului Testament, a trait cu 460 de ani inaintea lui Hristos si a fost considerat un om intelept, cu frica de Dumnezeu si cu credinta mare in puterea acestuia. Atunci cand Ierusalimul este cucerit de Nabucodonosr, imparatul babilonean, Daniel este chemat, impreuna cu Anania, Azaria si Misail, la palat datorita intelepciunii sale. Daniel reuseste, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa desluseasca visele imparatului, lucru pe care niciun vrajitor nu l-a reusit pana in acel moment. Tot Daniel ii arata imparatului cum un om care se hraneste cu apa si seminte poate sa fie mai frumos decat unul care se hraneste cu mancarea bogata care se servea la palat. El se transforma intr-un barbat zvelt, frumos si subtire la trup hranindu-se doar cu legume si apa, spre deosebire de ceilalti tineri de la palat care consumau multa carne.

In vremea imparatului Darie, Daniel refuza sa se inchine idolilor, motiv pentru care este aruncat intr-o groapa cu lei, de unde reuseste sa iasa nevatamat. Atunci imparatul le porunceste popoarelor sa creada in „Dumnezeul lui Daniil, pentru ca Acela este Dumnezeul cel viu”.

Se spune ca in vremea imparatului Atic, acesta a poruncit ca celor 3 tineri si lui Daniel sa li se taie capetele pentru ca au refuzat sa renunte la credinta lor. Cand a fost taiat capul lui Misail, Azaria si-a intins haina pentru a-i prinde capul; Anania a prins capul lui Azaria, iar Daniel capul lui Anania. Dupa ce a fost taiat si capul lui Daniel, capetele celor 4 s-au lipit de trupuri si un inger i-a luat si i-a dus in muntele Gheval unde i-a pus sub o stanca. Traditia spune ca, dupa 400 de ani, la Invierea Domnului Iisus Hristos, au inviat si cei 4 oameni credinciosi.

Cand este sarbatorit Sfantul Daniel

Sfantul Daniel si trei tineri sunt praznuiti de catre Biserica Ortodoxa in data de 17 decembrie in fiecare an.

Sursa poza: http://www.trilulilu.ro/

Ti-a placut acest articol? Poate le place si prietenilor tai!
 
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii

Aboneaza-te la Newsletter si primesti GRATUIT ebookul
“Ghid de prim ajutor la copii”

Videouri utile vezi toate videourile

vezi mai multe

Intrebari comunitate

Î : Buna mamici
de user_07671 pe 04.12.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
Î : Hi
de user_07662 pe 18.11.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare

Calculator sarcina

Data ultimei menstruatii
Durata

Unde mergem sa ne distram
zilele acestea?
loading


Produse si servicii in zona ta
recomandate de alti parinti
loading

loading

Intrebarea saptamanii
Cu ce aliment ai inceput diversificarea alimentatie bebelusului tau ?

raspunde

14 raspunsuri
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >