Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Sfaturi utile » Familia » Legislatia familiei » Asigurarea de nastere

Asigurarea de nastere

Asigurarea de nastere

Orice femeie isi doreste ca bebelusul ei sa se nasca sanatos si in conditii optime, insa in unele cazuri apar anumite complicatii care schimba situatia. Din aceasta cauza in prezent exista posibilitatea sa apelezi la o asigurare pentru nastere care sa te ajute din punct de vedere financiar in cazul in care te confrunti cu un caz mai dificil.

Aceste asigurari pentru nastere sunt o specie a asigurarii de viata conform Normei nr. 3 din 14 august 2001 emisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Asadar, in punct de vedere legal, poti sa inchei o astfel de asigurare care sa te poata ajuta in situatiile mai delicate. Ai posibilitatea sa alegi din diferite pachete oferite de diverse societati de asigurari, iar in functie de pachetul ales, nasterea poate fi acoperita intr-un procent de 25% si pana la 100% in clinici private si in conditii medicale superioare.

Ce este o asigurare pentru nastere:

Asigurarea pentru nastere este un contract prin care viitoarea mama se obliga sa plateasca o suma lunara, stabilita in scris, iar asiguratorul se obliga sa ofere o suma de bani in cazul aparitiei unor situatii specificate in contractul respectiv. Asadar, viitoarea mama va putea beneficia de o anumita suma de bani doar in cazul producerii riscului asigurat. Incheierea contractului de asigurare se constata prin polita de asigurare sau certificatul de asigurare.

In polita de asigurare vor fi specificate, precis si clar riscurile ce se asigura. Astfel, viitoarea mama poate solicita adaptarea asigurarii la situatia personala, care ar putea include:

 • ecografii
 • monitorizarea sarcinii
 • consultatii
 • analize
 • nastere naturala
 • nastere prin cezariana
 • servicii de ambulanta
 • spitalizare
 • tratamente
 • complicatii la nastere
 • interventii chirurgicale

Viitoarea mamica ce contracteaza asigurarea este obligata sa raspunda in scris la intrebarile formulate de asigurator, precum si sa declare, la data inchierii contractului, orice informatii sau imprejurari care sunt esentiale pentru evaluarea riscului. In cazul in care aceste imprejurari esentiale privind riscul se modifica in cursul executarii contractului, viitoarea mamica este obligata sa comunice in scris modificarea intervenita asiguratorului.

Exista mai multe firme si banci care ofera astfel de asigurari, insa ramane alegerea ta la care sa apelezi. Trebuie sa stii ca fiecare asigurare pentru nastere poate fi diferita in functie de cerintele tale si de oferta firmei respective. Asadar si suma pe care vei fi obligata sa o depui lunar poate fi diferita in functie de tipul de asigurare pentru nastere la care apelezi. De asemenea, conditiile pentru incheierea asigurarilor pot diferi.

Asftfel, la o anumita banca sau firma de asigurari este posibil ca o conditie sa fie incheierea asigurarii cu cel putin 10 luni inainte de nasterea copilului sau in alte cazuri femeia trebuie sa incheie asigurarea cu 24 de luni inainte de nasterea copilului. Totusi, ca o conditie generala este ca asigurarea sa se incheie inainte ca femeia (asiguratul) sa ramana insarcinata.

Factori care pot influenta pretul asigurarii:

 • varsta mamei
 • starea de sanatate a mamei
 • tipul de asigurare
 • valoarea sumelor asigurate
 • plata se realizeaza integral sau in rate

Acestea sunt cateva dintre aspectele care pot interveni in cazul stabilirii pretului asigurarii. Asadar, in functie de pretentiile si datele asiguratului, acest contract este redactat. Unele firme ofera posibiliatea incheierii unei asigurari si in cazul unei nasteri in afara Romaniei. Daca riscul asigurat s-a produs, asiguratorul este obligat sa plateasca indemnizatia de asigurare prevazuta in contract.

In cazul in care acesta refuza sa actioneze conform prevederilor din contract, asiguratul are dreptul de a apela la lege pentru a beneficia de indemnizatie. Aceasta neintelegere poate fi rezolvata fie de catre Instanta de Judecata, fie pe cale amiabila. Asigurarea pentru nastere este o optiune pentru acele femei care doresc sa sa se asigure ca beneficiaza de un ajutor finaciar in cazul in care se confrunta cu situatii mai dificile in timpul sarcinii sau la nastere.

Tu ce parere ai despre asigurarea pentru nastere?

Ti-a placut acest articol? Poate le place si prietenilor tai!
Mamele care lucreaza pot beneficia de pauza de alaptare sau program mai scurtMamele care lucreaza pot beneficia de pauza de alaptare sau program mai scurtSituatia legala a copiilor in urma divortuluiSituatia legala a copiilor in urma divortuluiTot ce trebuie sa stii despre stimulentul de insertieTot ce trebuie sa stii despre stimulentul de insertieLegislatia privind alimentatia copilului la gradinita si scoalaLegislatia privind alimentatia copilului la gradinita si scoala
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii

Aboneaza-te la Newsletter si primesti GRATUIT ebookul
“Ghid de prim ajutor la copii”

Te rugam sa retii ca informatiile de pe aceasta pagina sunt cu titlu informativ si nu reprezinta sub nici o forma un substitut al tratamentului prescris de un specialist in urma unui consult.

Videouri utile vezi toate videourile

vezi mai multe

Calculator sarcina

Data ultimei menstruatii
Durata

Intrebari comunitate

Î : Buna mamici
de user_07671 pe 04.12.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
Î : Hi
de user_07662 pe 18.11.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare

Unde mergem sa ne distram
zilele acestea?
loading


Produse si servicii in zona ta
recomandate de alti parinti
loading

loading

Intrebarea saptamanii
Cu ce aliment ai inceput diversificarea alimentatie bebelusului tau ?

raspunde

14 raspunsuri

Calculator perioada fertila

Data ultimei menstruatii
Durata
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >