Ce putem face in cazul eczemei la bebelusi

Dupa consultul medicilor si prescrierea unui tratament pentru bebelus, parintele poate apela la diferite trucuri pentru a-l ajuta pe cel mic sa se simta mai bine. In continuare iti vom prezenta ce poti face in cazul eczemei la bebelusi.
In general, eczema este diagnosticata de catre medicul pediatru doar analizand pielea bebelusului, dar este posibil ca acesta sa recomande si consultul unui medic pediatru pentru stabilirea tratamentului. In urma consultului medical, este indicat sa tii cont de urmatoarele sfaturi privind aceasta afectiune.
Sfaturi si recomandari privind eczemele
- Discuta cu medicul referitor la cat de des poti sa-i faci baita celui mic. Majoritatea expertilor considera ca baitele zilnice pot sa-i ajute pe bebelusii care sufera de eczema. Asigura-te insa ca apa in care-l imbaiezi pe cel mic nu este prea calda deoarece apa fierbinte usuca pielea mai repede. Foloseste un sapun usor si utilizeaza samponul doar la finalul baitei pentru a te asigura ca cel mic nu are contact cu chimicale pentru mult timp. Dupa fiecare baita aplica o cantitate mare de unguent recomandat de catre medic
- Asigura-te ca pielea celui mic poate respira si ca nu are o temperatura prea mare. Imbraca-l deci pe cel mic doar in tesaturi naturale, precum bumbacul. Evita lana sau alte materiale care provoaca mancarimi si il pot irita pe bebelusul care oricum are o piele sensibila din cauza eczemei. Nu-l imbraca pe cel mic prea gors pentru ca o temperatura ridicata a pielii creste starea de disconfort si poate provoca mancarimi si alte neplaceri
- Incearca sa previi scarpinatul care poate intensifica eczema. Copiii care sufera de eczema tind sa se scarpine excesiv si, daca nu au descoperit inca aceasta „arma”, vor incerca sa se frece cu fata sau alte parti ale corpului de obiecte sau de salteaua patutului. Foloseste intotdeauna cearceafuri moi, placute la atingere si asigura-te ca cel mic are intotdeauna unghiutele taiate. Pune-l pe bebe in patut intotdeauna cu manusi din bumbacel (daca le suporta si nu il agita prea tare)
- Evita sa-l expui pe cel mic factorilor care declanseaza si intensifica eczema. Astfel, nu-l lasa pe cel mic in prezenta persoanelor fumatoare, nu-l scoate la plimbare in zonele in care ar putea sa intre in contact cu o cantitate mare de praf, nu-l lasa sa se joace cu floricele si evita situatiile care il pot stresa pe cel mic. Oricat de ciudat ar parea, bebelusii sunt stresati in primii ani de viata de situatii precum certurile dintre parinti, sunetele pe care nu le recunosc, anxietatea de separare, sentimentul de abandon sau altele.
Acestea sunt recomandarile oferite pentru tratarea in mod adecvat a eczemi la bebelusi. Cu un tratament adecvat, grija si iubire, cu siguranta vei reusi sa vindeci aceasta afectiune a pielii. Noi te sfatuim ca in aceasta perioada sa fii foarte atenta la bebelusi s anu intre in contact cu diverse substante sau se scarpine astfel incat sa se raneasca.



Videouri utile vezi toate videourile
Sfaturi
utile
Calculator sarcina
Intrebari comunitate
de florentina73 pe 19.01.2021
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
de user_13615 pe 23.12.2020
1 raspunsuri | raspunde la intrebare
Unde mergem sa ne distram
zilele acestea?
Produse si servicii in zona ta
recomandate de alti parinti
Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim