Pasi in efectuarea mesajului perineal

masajul perineal este considerat una dintre metodele naturale de diminuare a durerii din timpul nasterii. Afla cum se realizeaza acest mesaj si care sunt recomandarile specialistilor in efectuarea acestui masaj.
Pregatirea pentru masaj
In cazul in care te-ai hotarat sa apelezi la acest masaj, trebuie sa stii cum sa te pregatesti. In primul rand trebuie sa iti tai unghiile pentru a te asigura ca nu te vei rani in timpul masarii. Aceasta este o zona delicata si sensibila si de aceea orice atingere trebuie sa fie delicata.
De asemenea, in cazul in care ai unghii lungi va exista riscul sa te tai sau sa te zgarii, fapt ce poate determina aparitia unei infectii. Referindu-ne tot la igiena, este important sa te speli bine pe maini si sa te asiguri ca masajul se va efectua intr-o zona curata. Riscul unei infectii poate determina aparitia altor complicatii la nastere.
Urmatorul pas consta in alegerea unei pozitii confortabile. Luand in considerare ca burtica ta a crescut, trebuie sa te asiguri ca pozitia pe care o adopti sa fie sigura atat pentru tine, cat si pentru copilasul tau. Unele femei prefera sa isi efectuez masajul in fata unei oglinzi, asadar poti alege patul din dormitorul tau sau o alta camera in care exista o oglinda mai mare. Se recomanda sa folosesti ulei de migdale sau un lubrifiant pe baza de apa, nu pe baza de petrol. Totodata, inainte de inceperea masajului, este bine sa iti golesti vezica urinara si sa te asiguri ca temperatura camerei este una optima.
Pasii pentru efectuarea masajului
Odata ce te-ai pregatit si ti-ai gasit o pozitie comoda, este timpul sa te relaxezi. Nu trebuie sa te jenezi de acest masaj, el este privit ca oricare alt tip de masaj, avand rolul de a relaxa si in cazul gravidelor, de a facilita nasterea. Pentru a te obisnui cu senzatia, se recomanda sa iti masezi usor zona cu varful degetelor, apoi introdu degetul mare in vagin, indepartand usor picioarele.
Apasa cu blandete zona perineala in jos, catre rect si catre laterale. Efectueaza aceasta miscare pana cand vei simti o senzatie de furnicatura sau de ardere usoara. Atunci cand efectuezi miscarea aceasta incearca sa simulezi iesirea capului copilului, astfel incat muschii sa se obisnuiasca cu intinderea.
Apoi maseaza tesuturile dintre degetul mare si degetul aratator timp de aproximativ 1-2 minute. Se recomanda sa repeti aceasta miscare de 3-4 ori, lasand totusi mici pauze pentru ca musculatura sa se relaxeze. Ceea ce este extrem de important in efectuarea masajului este blandetea, nu apasati cu putere, ci incercati sa va simtiti corpul si sa il pregatiti pentru momentul nasterii.
Precum ai putut observa, masajul perineal poate fi efectuat de tine sau de partener. In cazul in care doresti sa apelezi la o nastere vaginala, efectuarea acestui masaj este o alegere potrivita pentru pregatirea organsimului pentru nastere.



Videouri utile vezi toate videourile
Sfaturi
utile
Calculator sarcina
Intrebari comunitate
de user_07706 pe 12.02.2019
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
Unde mergem sa ne distram
zilele acestea?
Produse si servicii in zona ta
recomandate de alti parinti
Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim