Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Comunitate » Parintii impartasesc » Sfaturi pentru toti » Utilitatea panourilor solare

Utilitatea panourilor solare

de user_04328
 

Un numar tot mai mare de persoane au descoperit utilitatea pe care o au panourile solare. Montajul de panouri solare implica o serie de beneficii considerabile demne de luat in calcul si pe care acest articol le explica in detaliu.


Economie cu panouri solare
Pentru cei care se gandesc sa isi monteze panouri solare, dar inca nu sunt siguri ca asta este ceea ce isi doresc, lista de avantaje este cea care va face cu siguranta diferenta. Panourile solare sunt foarte prietenoase cu natura si, pe langa acest aspect, ajuta si la o mare economie de combustibil.
In momentul in care este instalat un sistem cu panouri solare este foarte posibil ca in proiect sa fie alocat un buget ceva mai mare, dar amortizarea investitiei va avea loc intre 1 si 5 ani. Panourile solare fac economie reducand costurile le gaz si electricitate.


Panourile solare termice au tuburi vidate si sunt foarte eficiente. Produc apa calda 100% pe timp de vara, iar pe timpul iernii undeva intre 60 si pana la 80%, reprezentand cea mai dorita si cautata solutie de catre consumatori.


Panourile solare ofera si posibilitatea de a obtine energie electrica din surse inepuizabile la care exista acces constant fara a fi nevoie sa se foloseasca alti combustibili conventionali.


Chiar daca gospodaria este racordata in continuare la reteaua furnizorilor de curent electric facturile scad in mod considerabil, pentru ca acest consum este completat de energia care rezulta prin panouri. Panourile solare fotovoltaice ofera si posibilitatea de economie cu pana la 65% din consumul de energie electrica de la retea.


Panourile solare termice prelungesc viata sistemului de incalzire care exista in locuinta, pentru ca nu mai este foarte solicitat. Din aprilie si pana in luna noiembrie nu este nevoie de incalzire clasica, pentru ca un panou solar va face cu brio fata la toate nevoile din familie.


Panourile solare favorizeaza ideea de economie pentru ca:  • Amortizeaza repede investitia;

  • Reduc costurile de la facturile de gaze si electricitate;

  • Reduc costurile pentru energia consumata cu cca 65%; 

  • Prelungesc cu mult viata sistemului de incalzire care exista in locatie.


Panourile solare sunt cele care ofera si autonomie energetica
Un beneficiu important pentru panourile solare este fiabilitatea generata de raportul intre pret si calitate. Panourile solare au nevoie de costuri minime pentru instalare, mentinere si intretinere.


Aceste panouri sunt foarte usor de montat si se pot amplasa cu usurinta pe acoperisul cladirilor dar si pe teren. Dupa ce au fost instalate nu este nicio problema daca familia trebuie sa se mute sau sa modifice modul in care este construita casa. Panourile solare se pot detasa si se pot muta cu usurinta in alte locuri in functie de nevoile specifice.


Panourile solare au fi o durata de viata mult mai lunga acum decat in trecut. Pot avea intre 25 si 30 de ani de functionare, tinand cont de model si de cat de bine sunt intretinute. Au nevoie de costuri minime pentru instalare, montaj si intretinere periodica.

Ti-a placut acest articol? Poate le place si prietenilor tai!
 
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii

Aboneaza-te la Newsletter si primesti GRATUIT ebookul
“Ghid de prim ajutor la copii”

Te rugam sa retii ca informatiile de pe aceasta pagina sunt cu titlu informativ si nu reprezinta sub nici o forma un substitut al tratamentului prescris de un specialist in urma unui consult.

Videouri utile vezi toate videourile

vezi mai multe

Calculator sarcina

Data ultimei menstruatii
Durata

Calculator perioada fertila

Data ultimei menstruatii
Durata
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >