Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Fii mai bun » Informeaza-te si sustine o campanie » Telefonul copilului, un real ajutor pentru copiii care au suferit abuzuri

Telefonul copilului, un real ajutor pentru copiii care au suferit abuzuri

de kidizi

Abuzul fizic si emotional asupra copiilor continua sa fie o problema cu care tara noastra se confrunta. Desi Legea 272/2004 privind protectia copiilor incearca sa ofere suportul legal pentru identificarea cazurilor de abuz, fenomenul continua sa fie unul ingrijorator prin numarul mare de abuzuri inregistrate, in vreme ce o mare parte din cazuri raman nedescoperite.

Desi primesc apelative jignitoare la scoala sau acasa, sunt imbranciti sau sunt victimele batailor, copiii se pot simti rusinati si, nestiind cu cine sa vorbeasca despre experientele la care sunt supusi, au tendinta de a se inchide in ei. Tacerea nu este o solutie din moment ce abuzurile provoaca nu doar urme fizice, ci si rani psihologice care le vor afecta dezvoltarea ulterioara.

In acest context, a aparut „Telefonul copilului”, o asociatie care ofera asistenta gratuita copiilor abuzati prin intermediul liniei telefonice 116 111. In continuare, am raspuns la cateva intrebari pe care si le pot pune copiii si pe care este bine sa le cunosti si tu pentru a putea identifica si semnala, in viitor, un posibil caz de abuz.


Ce este Telefonul copilului

Infiintata in anul 2006, asociatia „Telefonul copilului” este o organizatie neguvernamentala si non-profit care are principalul scop protejarea copiiilor impotriva oricarei forme de abuz.

Doi ani mai tarziu, asociatia primeste licenta pentru implementarea numarului unic european de asistenta pentru copiii – 116 111- de catre Autoritatea Nationala pentru Comunicatii. Romania devenea astfel a treia tara din Uniunea Europeana care a pus acest numar unic la dispozitia copiilor.

Cine si in ce conditii poate apela la telefonul copilului

„Telefonul copilului” poate fi apelat de catre orice copil roman sau de catre copiii straini care se afla pe teritoriul Romaniei, indiferent de problema cu care se confrunta. In acelasi timp, parintii, profesorii sau persoanele care au observat un abuz pot semnala cazul apeland la 116 111.

Telefonul copilului este disponibil de luni pana duminica, intre orele 08:00 si 00:00. Indiferent din ce zona a tarii te afli, poti apela numarul, iar apelul tau va fi preluat de catre un consultant sau de catre un voluntar.

Este bine sa stii ca poti apela cu incredere la „Telefonul copilului” pentru ca apelul tau va ramane anonim, iar daca problema ta este una grava, consultantul iti va cere si datele personale. In masura in care esti de acord, personalul va anunta serviciile sociale pentru a se deplasa spre locul in care te afli.

Apelurile sunt gratuite in reteaua Telekom Romania, astfel incat poti contacta, de acasa sau de pe telefonul mobil, consilierul asociatiei ori de cate ori ai nevoie.

Cum te poti implica

Exista doua moduri in care te poti implica. Poti, in primul rand, sa faci cunoscut acest numar si altor copii, prietenilor sau colegilor. Astfel, cei mici afla de existenta lui si stiu ca pot apela cu incredere la „Telefonul copilului” fara teama de a fi judecati sau acuzati in vreun fel.

In al doilea rand, daca te numeri printre persoanele care au fost martore asupra unui abuz sau carora li s-a povestit un episod violent, poti sa iei atitudine si sa apelezi cu incredere „Telefonul copilului” la 116 111. Nu uita, indiferenta poate sa ucida!

Email: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Telefon: 116 111
Website: http://www.telefonulcopilului.ro/forum
Ti-a placut acest articol? Poate le place si prietenilor tai!

 
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii

Aboneaza-te la Newsletter si primesti GRATUIT ebookul
“Ghid de prim ajutor la copii”

Videouri utile vezi toate videourile

Intrebari comunitate

Î : Buna mamici
de user_07671 pe 04.12.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
Î : Hi
de user_07662 pe 18.11.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
vezi mai multe

Unde mergem sa ne distram
zilele acestea?
loading


Produse si servicii in zona ta
recomandate de alti parinti
loading

loading

Intrebarea saptamanii
Cu ce aliment ai inceput diversificarea alimentatie bebelusului tau ?

raspunde

14 raspunsuri
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >