Kidizi - parinti informati, copii fericiti
Home » Fii mai bun » Informeaza-te si sustine o campanie » Construieste si tu un viitor mai bun pentru un copil prin SOS Satele Copiilor

Construieste si tu un viitor mai bun pentru un copil prin SOS Satele Copiilor

de kidizi

Copiii ar trebui sa se poata bucura de tot ce inseamna a fi copil: sa se joace, sa mearga la scoala, sa aiba jucarii, hainute si sa fie fericit. Insa, din pacate, unor copii li se rapeste aceasta sansa la fericire. Pe chipul lor se citeste tristetea, iar sufletul le este macinat de griji care nu ar trebui sa existe. Pentru a veni in sprijinul copilasilor aflati in dificultate, te poti implica si tu, investind intr-un viitor mai bun pentru ei, prin intermediul organizatiei SOS Satele Copiilor.

 

Cine sunt SOS Kinderdorf International

Pentru a discuta despre istoria SOS Kinderdorf International trebuie sa facem o calatorie in timp. Mai exact, povestea incepe dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, cand foarte multi copii isi pierd parintii pe front. Acum 60 ani, medicul Hermann Gmeiner si-a indreptat atentia catre acesti copii care au ramas orfani si fara casa dupa razboi si a gasit solutiile pentru a le asigura un mediu cat mai apropiat de cel familial.

In anul 2002, pentru intreaga activitate SOS Kinderdorf International, presedintele Helmut Kutin a primit cel mai important premiu pentru servicii umanitare - Premiul Umanitar Conrad N. Hilton.

Mai mult decat atat pentru activitatea desfasurata, SOS Kinderdorf International a fost nominalizata, in ultimii ani, pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Astfel, serviciile de ingrijire pe termen lung oferite de SOS Kinderdorf International au devenit un model de sprijin al copiilor care, din diverse motive, nu mai pot trai alaturi de familiile biologice.

 

Despre SOS Satele Copiilor Romania

Infiintata in anul 1990, SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, care se ocupa cu asistarea si sprijinirea copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice.

In prezent, asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Programe de Intarire a Familiei) si servicii educationale.

Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International si a Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru copil.

 

Care este misiunea SOS Satele Copiilor Romania

Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este construirea unui viitor mai bun copiilor care se afla in dificultate prin crearea de programe speciale care contribuie la dezvoltarea comunitatilor din care ei provin.

Mamele SOS, consilierii, educatorii si restul angajatilor din cadrul SOS Satele Copiilor Romania sunt oameni devotati care implementeaza proiecte nationale eficiente, lucrand in beneficiul copiilor.

"Fiecare copil trebuie sa aiba o familie care il iubeste, il respecta si ii ofera siguranta" este viziunea organizatiei.

 

Cum poti sa te implici

Indiferent de modalitatea aleasa, fie ca donezi online, te implici in proiecte ca voluntar sau alegi sa-ti redirectionezi 2% din impozitul pe venit, in mod sigur, contributia ta va face diferenta asupra calitatii vietii unui copil si a familiei sale. Mai multe informatii, in acest sens, sunt accesibile  pe www.sos-satelecopiilor.ro

Astfel, ai posibilitatea de a dona pentru educatie, pentru servicii medicale, pentru bugetul unei familii. Pentru ca niciun copil nu ar trebui sa cunoasca ce inseamna suferinta, neajunsurile, ci sa aiba parte de o copilarie fericita. Sta in puterea ta sa transformi acest vis in realitate!

Ti-a placut acest articol? Poate le place si prietenilor tai!

 
Lasa un comentariu Iti apreciem parerea!
 

Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim

loading

0 comentarii

Aboneaza-te la Newsletter si primesti GRATUIT ebookul
“Ghid de prim ajutor la copii”

Videouri utile vezi toate videourile

Intrebari comunitate

Î : Buna mamici
de user_07671 pe 04.12.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
Î : Hi
de user_07662 pe 18.11.2018
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
vezi mai multe

Unde mergem sa ne distram
zilele acestea?
loading


Produse si servicii in zona ta
recomandate de alti parinti
loading

loading

Intrebarea saptamanii
Cu ce aliment ai inceput diversificarea alimentatie bebelusului tau ?

raspunde

14 raspunsuri
x

Kidizi.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >